Ayasofya Selam Jongeren

Rotterdam Ayasofya Jongeren Afdeling

Ayasofya Selam Jongeren is de nieuwe naam van het bestuur Ayasofya Jongeren.
In maart 2019 is de naam gewijzigd van het bestuur met als doel een sterkere stempel te drukken op de huidige activiteiten en een sterkere positionering in de maatschappij. Daarnaast is het een eerbetoon aan de oprichters van de jongeren bestuur. Zij hadden bij de oprichting de naam Selam (begroeting/vrede) gegeven welk later werd gewijzigd.

Het jongeren bestuur heeft als voornaamste activiteit jongeren te begeleiden in hun schoolloopbaan en zich bewust te maken van de verantwoordelijkheden die zij dragen tegenover de maatschappij. Daarnaast steunt het bestuur de jongeren in hun latere loopbaan en levenspad. Al deze activiteiten worden gedaan vanuit een islamitisch geïnspireerde standpunt.

De verschillende jongerengroepen zijn te verdelen in de volgende categorieën:

  • Basisschoolleerlingen 7-12 jaar;
  • Voortgezet onderwijs leerlingen 13-17 jaar;
  • Adolescenten.

Voor ieder jeugdgroep is het doel om sociaal en maatschappelijk houvast te geven. Als bestuur worden er programma’s en activiteiten gestuurd die de jongeren stimuleren in hun dagelijkse leven en emancipatie met de samenleving.

“Werk voor dit leven alsof je eeuwig zal leven, en werk voor het leven hierna alsof je morgen zal doodgaan.” Profeet Mohammed (vzmh)

Rotterdam Ayasofya gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Lees meer