Activiteiten

Het doel die Ayasofya voor ogen heeft met het organiseren van deze activiteiten is om de deelnemers te emanciperen, te ontwikkelen en ontplooien, te integreren en participeren in de Nederlandse samenleving. Niet zelden komt het voor dat wij diverse (gemeentelijke) organisaties zoals de Politie en de Gemeente Rotterdam aan onze zijde treffen als partner bij het organiseren van vele activiteiten. De op de islam geïnspireerde maatschappelijke verantwoordelijkheid vormt de basis voor onze activiteiten waarmee wij de Nederlandse maatschappij actief dienstbaar wensen te zijn.

Forums, conferenties en Seminars

Donateurs worden de mogelijkheden geboden om deel te nemen aan leerzame forums, conferenties en seminars op geschikte locaties met geleerden die zijn sympathiek achten, over verschillende onderwerpen die hen interesseren en waarover zij geïnformeerd willen worden.

Herdenkingsdagen

Persoonlijkheden die de mensheid hebben geleid sociaal, cultureel, politiek en wetenschappelijk gebied worden op speciale avonden herdacht en voorgesteld aan de mensheid.

Bezoeken

Om de solidariteit en de integratie onder de leden te bevorderen worden er bezoeken gebracht aan ziekenhuizen, bruiloften, verenigingen en aan buitenlandse instellingen en instanties.

Huisgesprekken

Om kennis te maken met verschillende mensen, om nieuwe vriendschappen te sluiten en om veel over elkaar te leren worden er huisbezoeken georganiseerd daar waar er lekkere spijzen en hapjes worden aangeboden.

Uitstapjes

Om de algemene ontwikkeling van onze donateurs te vergroten worden er uitstappen georganiseerd naar historische, rijke en schitterende oorden op de aardbol zoals Istanbul, Mostar, Granada.

Sport

Omdat sport altijd de aandacht van de mensen heeft en veel publiek trekt. worden er sportactiviteiten georganiseerd zoals zaalvoetbal, volleybal, e.d.

Ramadan programma’s

Elk jaar tijdens de Ramadan worden speciale ramadan programma’s georganiseerd aan deze zogenaamde “iftar-avonden” nemen ook andere organisaties en instanties deel.

Werkcolleges voor bestuurders

Aan alle bestuursleden die werkzaam zijn in onze stichting nemen een aantal keren per jaar deel aan leerzame bijeenkomsten over hoe de organisaties bestuurd moeten worden en er worden hen organisatiebekwaamheden bijgebracht.

Ayasofya.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Lees meer