Over ons

Het verleden en heden van Rotterdam Ayasofya Moskee

De voornamelijk reden dat migranten in Nederland, overeind kunnen blijven en houvast hebben komt door maatschappelijk culturele organisaties. Moskeeën, dragen een grote rol bij het vasthouden van onze identiteit als moslim. Het is een sociale omgeving waarbij wij onze vreugde en verdriet met elkaar delen. Moskeeën zijn de tuinen, markten en bazaars van de hemel. Het zijn de eminente paleizen van deze wereld.

Mensen krijgen goede service tot hun beschikking en dit zal leiden tot het bevorderen van de mens in hun kwaliteiten. Een belangrijke vestiging die beschikt over de bovengenoemde eigenschappen is de Ayasofya moskee in Delfshaven. In 1989 is de organisatie “Selam Genclik” ontstaan, in 1990 is er een stuk terrein gekocht op de Mathenesserdijk 357 en een jaar later is in 1991 de Ayasofya Moskee gebouwd. Islamitische stichting is op het moment actief en verleent goede service.

Rotterdam Ayasofya heeft 5 afdelingen, bestaande uit een Hoofdafdeling, Ayasofya Selam Jongeren, Vahdet Vrouwen, Buğlem Jongeren en AREM.

Ayasofya Selam Jongeren: De jongeren afdeling van Rotterdam Ayasofya heeft zijn eigen plek. Het doel is de moslimjongeren, de juiste waarden en normen mee te geven en zodoende zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst in de Nederlandse samenleving.

Vahdet Vrouwen: De vrouwen afdeling, heeft als doel religieuze en culturele activiteiten te organiseren. Hierbij wordt ook de plaats van de vrouw in de samenleving zo goed mogelijk gewaarborgd, gerespecteerd en beschermd.

Buğlem Jongeren: Onze jonge vrouwen hebben als doel samen door behoud van hun identiteit, samen ervoor te zorgen dat ze een zo hoog mogelijk opleidingsniveau gaan handhaven. Hiernaast worden er ook religieuze en culturele activiteiten georganiseerd voor onze jonge meisjes.

AREM: Rotterdam Ayasofya biedt gespecialiseerde cursussen voor jongens en meisjes tussen de 4-18 jaar. Kinderen en jongeren worden voorbereid op de basis- en middelbare school. Er is onder andere ook steun om de toekomstplannen van onze jongeren te realiseren.

Rotterdam Ayasofya gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.  Lees meer